Hemoroizi? Fisuri anale?
HEMOSTOP te ajută

Întreabă acum în mod anonim și vei primi cele mai bune răspunsuri

Ajută și alte persoane să trateze hemoroizii și fisurile anale! Intră în comunitate

adăugat pe

Buna seara am primit rezultatul la examen histopatologic si este următorul : materialul examinat este alcătuit din multiple fragmente polipoide,miroasă colonica (pseudopolipi) cu edemi si microhemoragii in lumina propria,fara semne histologice de malignitate sau displazie. Stiu ca este bun rezultatul dar ma îngrijorează deoarece am facut colonscopie si nu mi s-a spus de polipi am fisură anală boala hemoroidala complicata si aderente post operatorii ( ingustarea intestinului in trei locuri) Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa am polipi?

Dr. Carmen

Pseudopolii sunt prezenti in colon in perioada de vindecare dupa un episode inflamator. In felul acesta se regenereaza mucoasa afectata de diverse afectiuni inflamatorii. In ceea ce priveste fragmentele polipoide, si acestea au derivate din niste polipi care sunt, probabil, in curs de vindecare. Nu aveti in acest moment polipi propriu-zisi, si retineti ca nu toti polipii au potential malign. Sfatul nostru este ca, in mod periodic, sa repetati consultul medical, respective endoscopia, coloscopia, sau ce considera medical specialist, pentru a urmari evolutia zonei in timp.

Evaluarea mea pentru HemoStop:
(1 stea din 5)
*Disclaimer: Rezultatele reflectă experiența individuală a consumatorilor cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Referințe

Examenul histopatologic este singura metodă prin care se poate obține diagnosticul de certitudine al unei formațiuni tumorale.


Acesta se realizează prin intermediul biopsiei – manevră chirurgicală ce presupune prelevarea unei probe de țesut din zona suspectă (puncție-biopsie) pentru a fi analizată în laboratorul de anatomie patologică, sau prelevarea întregii tumori (biopsie excizională) pentru efectuarea examenului histopatologic intraoperator.


Analizarea în laborator a probelor de biopsie de către medicul anatomopatolog permite obținerea diagnosticului de certitudine: formațiune beninga / malignă (precum și clasificarea rezultatului în funcție de diverse grade de modificare a structurii tisulare) și stabilește terapia care trebuie urmata.

Vă ascultăm. Ce întrebare aveți?
Ați utilizat produse HemoStop?
Evaluează produsul
Selectează sexul