Hemoroizi? Fisuri anale?
HEMOSTOP te ajută

Întreabă acum în mod anonim și vei primi cele mai bune răspunsuri

Ajută și alte persoane să trateze hemoroizii și fisurile anale! Intră în comunitate

adăugat pe

Buna ziua. Va rog sa imi explicati si mie cum apar hemoroizii.

 

Dr. Radu,


Cauzele aparitiei hemoroizilor sunt multiple. In cele mai multe situatii, cauza o constituie un stil de viata nesanatos. Cand spunem stil de viata, ne referim inclusiv la serviciu: un serviciu in care trebuie sa stai jos multe ore pe zi fara pauza (ex: soferi de TIR) sau un serviciu la care suntem obligati sa ridicam zilnic greutati mari (ex: barman) ne predispune la dezvoltarea hemorozilor. In categoria stil de viata intra si dieta: persoanele care consuma alimente supra-procesate, care consuma alimente picante, care consuma doar hrana rece sunt predispuse sa faca in timp hemoroizi. Anumite sporturi pot conduce la dezvoltarea hemoroizilor: ridicarea de greutati la sala de forta, mersul excesiv pe bicicleta.


Tot la capitolul stil de viata se incadreaza si statul excesiv pe vasul de toaleta. Daca cititi ziarul la toaleta sau va jucati pe telefonul mobil in aceasta pozitie, aveti sanse foarte mari sa dezvoltati hemoroizi inca din tinerete.


Si statul in picioare in aceeasi pozitie timp de multe ore constituie un factor de risc pentru hemoroizi (ex: lucratorii care lucreaza la o banda de lucru).


Alte cauze sunt:


1. sarcina si nasterea;


2. cauzele ereditare/genetice; exista persoane care urmeaza un stil de viata foarte sanatos (au avut un stil de viata sanatos si in trecut) si cu toate acestea se confrunta anual cu crize hemoroidale. Aceste persoane nu pot face mare lucru in aceasta privinta. Singurul lucru care se poate obtine este tinerea sub control a afectiunii: diminuarea duratei crizelor precum si diminuarea numarului acestora.


In privinta mecanismului in sine, fiecare cauza actioneaza diferit:


1. ridicarea de greutati obliga corpul de incordarea rapida a muschilor bazinului, regiunii coapsei. Aceasta incordare creste rapid presiunea sanguina in zona anala; in timp, venele vor incepe sa se dilate sub efectul presiunii. Dilatarea peretelui venos inseamna aparitia hemoroizilor.


2. Statul pe scaun in mod excesiv duce la taierea circulatiei sanguine in zona anala. Peretele venos nu mai este vascularizat corespunzator si in zonele in care acesta se pliaza in functie de pozitia corpului va aparea o slabire a peretelui venos. Orice slabire/dilatare a peretelui venos in zona anala se incadreaza conform definitiei la hemoroizi.


3. in timpul sarcinii creste in mod natural presiunea sanguina in zona; din aceasta cauza foarte multe femei dezvolta hemoroizi in timpul sarcinii.

 

Evaluarea mea pentru HemoStop:
(5 stele din 5)
*Disclaimer: Rezultatele reflectă experiența individuală a consumatorilor cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.
Vă ascultăm. Ce întrebare aveți?
Ați utilizat produse HemoStop?
Evaluează produsul
Selectează sexul